andersbp.dk

Visninger: 2842 | Retur til forsiden


Betragtninger af en ostehaps-tumling - nu med quiz!


Skrevet af Anders, 4. januar 2015, klokken 21:31 Emne: Børn

Jeg har svigtet jer, udvist frygtelig ladhed, ignoreret jeres ønsker og i det hele taget været en fusentast, feltmadras og decideret fuser. Jeg skylder jer jo en opdatering, her mange måneder efter den sidste. Sidst gik det op i ammestop, Bornholmerture, omvendt spisevægring og soveture i Hans Tavsens Park sammen med røven af fjerde og Københavns hidtil største kennel-udflugt. Nu er der helt andre ting på programmet…

 

For at det ikke skal blive alt for langt og kedeligt, har jeg indlagt en lille quiz. Svaret står senere i teksten. På en af de efterhånden sjældne ture på Assistens Kirkegård møder vi en telefontalende kvinde, der går tur med sin lille hund. Hunden finder et stykke brød i et bed, som den snuser til og samler op. Hvad skriger kvinden pludselig midt i telefonsamtalen til hunden?

 

A. ”Slip den, dit tyskersvin!!!”

B. ”Nix!!! Jeg gider kraftedderme ikke have mere forstenet egernlort med hjem!”

C. ”Jussi!!! Du rør’ den ikke, eller jeg sprætter dig op fra røv til røv!”

 

Esther er nu knap halvandet år og har indtil videre overlevet sin 1-års fødselsdag, vores eget samt hele seks andre bryllupper, opstart i vuggestue og første tandlægebesøg. Mad er nu noget, som nogenlunde følger mor og fars planer, hvilket er fantastisk! Der er ikke længere så mange ting, hun ikke må få (lige pånær saltsyre, afløbsrens, chips og andre ting, som kan købes i enhver Nørrebro’sk kiosk), og vi begynder nu at genindføre salt i maden. Crazy. I det hele taget er der mange ting, der er blevet lidt lettere, efter hun er blevet større. Hun kan nu sove sin kun ene middagslur om dagen indenfor, putteritualet kører (for det meste) på skinner, selvom hun stadig falder sent i søvn. Nu har mange af jer med stor bekymring spurgt til Gris og doneret gavmildt til Dyrenes Beskyttelse siden sidst, og ja, han har det fint. En overgang var han en moderne udgave af Særimner, og Esther fik gnavet gevaldigt i hans flæsk (særligt de delikate ører) hver aften under putningen, måske inspireret af læsningen af ”Den sultne larve Aldrigmæt. Gris har dog opnået en status som fast og uundværlig sovepartner, og han er til tider dronningens mundskænk af ny mad - hans tryne lugter efterhånden gevaldig meget af en blanding af medisterpølse, kødsovs og makrelguf.

 

Hygge med mor på Bornholm i Kristi Himmelfartsferien...eller også lugtes der lige, om der er gevinst i pølseposen.

 

En anden lettelse er, at hun endelig fik lært at gå. Kravle gad hun ikke, så det sprang hun i strid med ordsproget over, men har efterfølgende heldigvis lært det af sig selv. Det er et interessant studie at følge en tumling lære at gå. Man starter med nærmest at bære hende rundt på ens egne fødder, så hun lærer bevægelserne. Så kan hun så småt begynde at blive holdt i begge arme og dingle lidt med benene uden nogen form for vægt på; så med vægt på fødderne, så med kun én arms støtte og til sidst selv, over længere og længere afstande. Faserne afspejler meget fint forskellige gangarter fra Monty Pythons klassiske sketch, men hun er også udspekuleret. Da hun kunne gå et par meter selv, gik hun mellem mig på gulvet og sofa-puffen. Det foregik ved at gå over til far, slå en brændert af en lugteprut og gå grinende tilbage til puffen. Der gentages et antal gange, alt efter tarmluftskapacitet. Det er også glimrende volley-træning for far, da man kan nå at lave en del pandekager for at forhindre kollisioner mellem tumling og gulv. I det hele taget er det utrolig spændende for hende endelig at kunne udforske vores kæmpestore lejlighed på egen hånd, men når man bliver trukket med rundt, er det som regel ud til køleskabet, så kammerherreinden kan forlange en ostehaps. Og hvad sker der egentlig for ostehaps - det er jo den mest vamle oste-opfindelse siden myseost, mug-ost og Casu Marzu. Det smager og føles som et letsaltet, brugt stykke tyggegummi og så er det fuldstændig umuligt at få af tøjet. Og serveringsforslagene: hvad med ”Ostehaps på kiks” eller ”Indbagt ostehaps”? Desuden er Lillebror fed og dum…

 

En ny form for bevægelse er også den daglige cykeltur til og fra vuggestuen. Første cykeltur var en skræmmende oplevelse. For det første kunne jeg ikke greje, hvordan jeg skulle komme op på cyklen. Man kan ikke længere svinge benet op over sadlen, for der sidder hun jo. Så man må ud i en yoga-agtig, fare-for-bukse-revnende, brandskiderstilling-imiterende, hundeben-lettende, cirkelspark-inspirerende, nabo-frastødende, commando-kiltbærer-upassende bevægelse for at få slynget skanken over pinden og mounte jernhesten. For det andet havde jeg tydelige, røde styrmærker i hænderne efter den korte tur rundt i kvarteret - halepassiv tandemcykling er noget, man altså lige skal vænne sig til! Hun elsker heldigvis at cykle og troner bagpå som en anden voldelig kørelærer, der dasker en i ryggen, hvis hun keder sig, eller man ikke kører ordentligt. Men der er nu ikke noget så hyggeligt som lige at stikke en fhånd om, som hun så trygt griber og holder fast i, mens man kører.

 

Vuggestueopstarten frygtede vi næsten lige så meget som ammeafvænningen. Specielt fordi hun endnu ikke havde lært hverken at kravle eller gå, men det kom heldigvis hurtigt, og hun har klaret det rigtig flot. Hun er for det meste glad, når man afleverer og henter hende, hun spiser og sover derovre, og ved vores første vuggestue-hjem-samtale fik hun udelukkende ros for at række hånden flittigt op men med besked om at øve sig lidt mere på de stærke tyske verber i datid. I det hele taget er det en fin institution, hun er kommet i, og hun har (7-9-13, knock on wood, hjortetaksalt over venstre skulder, aspartam i øjnene) heldigvis ikke  haft så mange hjemmedage som frygtet. Dermed ikke sagt, at hun ikke har været syg - de små krapyler er konstant snottede fra oktober til april og har deres egen smittekæde (lidt ala en telefonkæde), så de effektivt kan sørge for at holde gang i baktusserne. Esther tager snot og forkølelse i stiv arm, på nær når hun skal sove. Vi har efterhånden prøvet diverse torturformer inden sengetid, lige fra næsedråber (effektivt, grædeflip hurtigt overstået), snotsuger (ineffektiv, fare for næseblod og hjernematerie-udslip), øjendråber (i samme kategori som waterboarding) og Panodil i stikpilleudgaven. Sidstnævnte kan nok bedst sammenlignes med invers tovtrækning: to stærke kræfter, der modarbejder hinanden og presser fra hver sin side. 

 

Esther og Bedstefar i en klassisk prut-gennem-rør-konkurrence - råhygge!

 

En anden interessant sygdomsbetragtning er bussemænd (aka. Bullere™). De fås i mange afskygninger, men de fleste af dem er faktisk grønne og slimede, og Esther er uheldigvis begyndt - bogstaveligt talt - at få smag for dem. For forældrene er det dog til dels en fordel, for der er ikke mange ting, der er lige så OCD-fremkaldende som en buller i næsen, som man ikke ”bare” kan få lov til at fjerne. De allerværste er dem, som hænger og blafrer i vinden i næseboret - man kunne have fået mange flere oplysninger ud af Guantanamo-fangerne ved at tvinge dem til at stirre på sådan en. Det er en decideret befriende følelse at få fat i en og mærke den let knitrende modstand, når man får lov til langsomt, men sikkert, at trække den ud og triumferende række den mod himlen dels i tak, dels som fremvisning af krigsbytte eller som offergave til guderne. Esther kvitterer normalt med et anerkendende og overrasket ”Oooooohhh!”. Svaret på quizzen er forresten A.

 

Esther er allerede blevet lidt af en gadget-junkie (fars pige!). Hun får julelys i øjnene, når hun ser en telefon, iPad eller fjernbetjening, og hun bliver ofte edderspændt rasende, når man tager den fra hende igen. Det er, selv for en garvet gadget-junkie, imponerende at se, hvor hurtigt hun lærer at betjene elektroniske dimser og forstå, hvordan de virker, og hvad de kan bruges til. Det store hit på mors iPad er YouTube, hvor hun kommer vidt omkring. Hun kan selv trykke videre til videoer, der ser spændende ud, men der er dog klare favoritter. Postmand Per, Pingu og Teletubbies er trivielt gode, men all-time favourite er: udpakning af 30 Kinder-æg (…). Jeg kan afsløre, at denne video er set ikke mindre end 270 millioner gange. Og jeg gentager: 270 MILLIONER gange!!! Jeg har en teori om, at der må være en sammenhæng ala Kevin Bacon-tallet (beregn et utal af Bacon-numre her), bare for Kinder-æg. For ligegyldigt hvilken video, Esther starter på, så kommer hun hen til noget med Kinder-æg eller Play-Doh unboxing (små 300 millioner visninger…) inden for 6-7 klik. Hun kan dog næsten begynde at græde af frygt, hvis hun rammer en video med Thomas Tog (kun et enkelt Bacon-trin væk fra Kinder-æggene), men han ser altså også lidt spooky ud…

 

Et sidste "nåååååååårrrrhhh"-billede til de skrukke og børneforskrækkede.

 

For lige at runde af med en mere seriøs kommentar, så er det jo efterhånden et stykke tid siden, min barsel sluttede. Esther var småbesværlig, dejlig, glad, tøjdyrs-sadistisk og varieret spisende og sovende, men den overordnede konklusion er klar: barsel er det hele værd! Det er en hård, hyggelig, fantastisk og forvirrende tid, men man får et ubetaleligt bånd til sit barn, som man har glæde af mange år frem. Når jeg ser tilbage, ville jeg ikke have undværet barslen og vil gøre det igen, men jeg forstår nu også udmærket, at man efterhånden længes efter at komme tilbage på arbejde og vende tilbage til den rigtige verden igen. Men jeg har aldrig følt mig mere stolt og mandig, end da jeg tog min første barselstur med Esther i barnevognen (og aldrig følt mig mindre mandig, end når jeg skråler med på ”Min kat den danser tango”). Så opfordringen til alle jer kommende fædre derude er klar: tag jeres barsel, hvor mange uger I så end kan overskue.
Kommentarer (98)

person lawrencesanchez
4. november 2020, klokken 08:07

I am supposed to need to challenge look at your blog one day earlier! I am happy to see this information. I principally welcome you for that type of attempt. I basically welcome you and maintain posting a few. I am so awed. I think you have a extraordinary adapting in particular while dealings with such subjects. Mind blowing post keeps up development such huge data. What's more, it is more helpful to everyone. You can make use of this best essay writing service direction for any sort of educational written work.

person Roku TV Activation
10. januar 2021, klokken 18:07

Stuck with your Roku TV activation? Do not worry we are here to fix your issue!! Visit our Roku TV support website and get a step by step instruction guide on how to activate your Roku TV using Roku.com/link

person michellwilliam
18. januar 2021, klokken 13:31

Students who are looking for New Castle Assignment Writing help, Global assignment help is here to help you with all this. Now meet all your deadlines before anyone else in the batch.

person SAEZ
19. januar 2021, klokken 07:55

If you thought that the top shoe was the fake jordan 1 university blue…you were correct! This was definitely one of the better fake Air Jordan 1 Off-White™ sneakers that we have seen. Although they may seem relatively close, there is a number of key differences. Let’s get started.

person john
26. januar 2021, klokken 09:35

Find live NFL scores, pro football player & team news, NFL videos, rumors, stats, standings, team schedules & fantasy football games on this website. watch nfl game live

watch nfl game today

watch nfl game tonight

person zachery kessler
27. januar 2021, klokken 03:11

Thank you for the information! I was looking and couldn't find. You helped me!. hole io skribbl io

person sd
27. januar 2021, klokken 23:54
This is best as well worst.. because <a href="https://www.itphoneservice.com/services/common-printer-error/common-brother-printer-error-codes/brother-printer-error-032/">Brother Printer Error Code 32</a> and <a href="https://www.itphoneservice.com/services/common-printer-error/common-brother-printer-error-codes/brother-printer-error-032/">Brother Error Code 32</a> as well <a href="https://www.itphoneservice.com/services/common-printer-error/common-brother-printer-error-codes/brother-printer-error-032/">Brother Printer Code 32</a> and last one <a href="https://www.itphoneservice.com/services/common-printer-error/common-brother-printer-error-codes/brother-printer-error-032/">Brother Printer Error Code 32</a>.
This is best as well worst.. because <a href="https://www.itphoneservice.com/services/common-printer-error/common-brother-printer-error-codes/brother-printer-error-032/">Brother Printer Error Code 32</a> and <a href="https://www.itphoneservice.com/services/common-printer-error/common-brother-printer-error-codes/brother-printer-error-032/">Brother Error Code 32</a> as well <a href="https://www.itphoneservice.com/services/common-printer-error/common-brother-printer-error-codes/brother-printer-error-032/">Brother Printer Code 32</a> and last one <a href="https://www.itphoneservice.com/services/common-printer-error/common-brother-printer-error-codes/brother-printer-error-032/">Brother Printer Error Code 32</a>.
This is best as well worst.. because <a href="https://www.itphoneservice.com/services/common-printer-error/common-brother-printer-error-codes/brother-printer-error-032/">Brother Printer Error Code 32</a> and <a href="https://www.itphoneservice.com/services/common-printer-error/common-brother-printer-error-codes/brother-printer-error-032/">Brother Error Code 32</a> as well <a href="https://www.itphoneservice.com/services/common-printer-error/common-brother-printer-error-codes/brother-printer-error-032/">Brother Printer Code 32</a> and last one <a href="https://www.itphoneservice.com/services/common-printer-error/common-brother-printer-error-codes/brother-printer-error-032/">Brother Printer Error Code 32</a>.
person JbnbHusly
4. februar 2021, klokken 17:26
canadian pharmacy meds pharmacy cost comparison the canadian pharmacy
person Charlesvoxia
5. februar 2021, klokken 00:13
tinder login, browse tinder for free [url="http://tinderdatingsiteus.com/?"]tindr [/url]
person AhkdDwedy
5. februar 2021, klokken 11:30
canada pharma limited llc canada pharmacies online pharmacy cheap canadian drugs
person Kbcxnurf
6. februar 2021, klokken 15:16
canadian pharmacies shipping to usa mental illness online pharmacies uk
person john
7. februar 2021, klokken 08:37

The official source for NFL news, video highlights, fantasy football, game-day coverage, schedules, stats, scores and more. watch bucs game live

person FqhhDwedy
7. februar 2021, klokken 19:36
canadian king pharmacy dapoxetine best canadian online pharmacy
person JbnvHusly
11. februar 2021, klokken 17:49
speedy cash loans complaints cash loan dublin cash advance ashburn va
person AhbzDwedy
12. februar 2021, klokken 08:12
mortgage declined payday loan payday advance in va payday loans no credit check no employment verification south africa
person Kvaxnurf
13. februar 2021, klokken 14:16
advance america cash advance ashtabula ohio payday loan bell gardens cash loans slc
person FqbbDwedy
16. februar 2021, klokken 03:23
12345 cash loan cash advance carroll iowa money line loans grimsby
person AgscDwedy
3. marts 2021, klokken 16:39
Macrobid canadian drugs pharmacy price pro pharmacy canada
person Rakesh Sharma
10. marts 2021, klokken 07:39

 

https://steemit.com/@oneteamapp
 
https://uebermaps.com/users/38055
https://community.ibm.com/community/user/dataops/network/members/profile?UserKey=71f2cacc-7aec-428e-b272-b8b4dca3201a
https://disqus.com/by/oneteamapp/
https://answers.microsoft.com/en-us/profile/7fa70a8b-83f0-4b1f-a2d7-4b6ee3d6898b
https://www.blogger.com/profile/00542808323621197186
https://www.bulforum.com/profile/55674-rakesh-sharma/?tab=field_core_pfield_11
https://growthhackers.com/members/rakesh-sharma3
https://www.gamedev.net/oneteamapp/
https://quire.io/u/oneteamapp?view=stats
https://en.gravatar.com/rakeshoneteam
https://myanimelist.net/profile/oneteamapp
https://supplier.ihrsa.org/profile/310510/0
https://forums.prosportsdaily.com/member.php?895865-oneteamapp
https://www.cossa.ru/profile/?ID=180370
https://www.stageit.com/oneteamapp
https://omastadi.hel.fi/profiles/oneteamapp/activity?locale=en
https://fold.it/portal/user/1019137
https://note.com/oneteamapp01
https://peatix.com/user/7450194/view
https://1teamapp.peatix.com/view
https://teknoseyir.com/u/oneteamapp
https://www.fairmondo.de/users/oneteamapp
https://theantimedia.com/author/oneteamapp/
https://www.zidisha.org/lender/profile/view/428474
https://genius.com/oneteamapp
https://developer.blender.org/p/oneteamapp/
https://mecabricks.com/en/user/oneteamapp
https://deploygate.com/users/oneteamapp
https://www.rawpixel.com/rakeshsharma3
https://www.growkudos.com/profile/rakesh_sharma_4
https://orcid.org/0000-0002-6675-3975
https://www.undrtone.com/oneteam
https://originaltrilogy.com/user/oneteamapp/id/63032
https://www.instamojo.com/oneteam/
https://www.tfod.in/Profile-oneteamapp
https://sebangsa.com/oneteamapp
http://gubim.ubiobio.cl/foros/users/rakesh-sharma/
https://graphcommons.com/rakeshsharma
https://hookahbattle.com/en/user/Oneteamapp
https://www.educative.io/profile/view/5627779310157824
http://inktalks.com/people/oneteam
https://www.nace.org/network/members/profile?UserKey=2b9c4e3f-d764-4701-81d7-3ba01282a7f8
https://www.porteconomics.eu/author/rakesharma/
https://www.bitsdujour.com/profiles/tQwR02
http://www.effecthub.com/user/1874551
https://doodleordie.com/profile/oneteamapp
https://www.fablabs.io/users/oneteamapp
https://feedback.bistudio.com/p/oneteamapp/
https://www.vwvortex.com/members/oneteam.3811324/#about
https://gumroad.com/oneteam
https://cults3d.com/en/users/oneteamapp
https://myspace.com/oneteamapp
https://mythem.es/forums/users/oneteam123/
https://www.fontshop.com/people/rakesh-sharma-3
https://www.planetminecraft.com/member/oneteam/
https://www.parchment.com/c/college/view/?id=15598897
https://www.lonelyplanet.com/profile/oneteamapp
https://www.designnominees.com/profile/promobi-technologies
https://oneteam01.wordpress.com/
https://forums.iis.net/members/oneteam.aspx
http://www.webestools.com/profile-360802.html
https://phab.mercurial-scm.org/people/manage/66757/
http://forum.lemaker.org/home.php?mod=space&uid=106251&do=profile
https://git.immc.ucl.ac.be/oneteam
https://www.kickstarter.com/profile/oneteam/about
https://giphy.com/channel/oneteamapp
https://moz.com/community/users/16895181
https://www.mightycause.com/user/ovdhag/preview
https://www.feedsfloor.com/profile/oneteam
https://oneteamapp.contently.com/
person Rakesh Sharma
10. marts 2021, klokken 07:39

 

https://www.relmaxtop.com/users/oneteam
https://www.bagtheweb.com/b/4SPTmB
https://www.intensedebate.com/people/oneteam_app
https://experiment.com/users/JenniKingsley/
https://journaldesfemmes.com/profile/user/Oneteamapp
https://bibliocrunch.com/profile/oneteamapp/
http://www.orangepi.org/orangepibbsen/?2480412
http://www.epicwords.com/users/17224
https://www.quia.com/profiles/rakesh459
https://www.deviantart.com/oneteamapp01
https://oneteamapp.dreamwidth.org/profile
https://ioby.org/users/rakeshsharma442052
https://www.strata.com/forums/users/oneteamapp/
https://forum.msp360.com/profile/5648/rakesh-sharma
https://hookahbattle.com/en/user/Oneteamapp
https://graphcommons.com/rakeshsharma
http://inktalks.com/people/oneteam
https://www.nace.org/network/members/profile?UserKey=2b9c4e3f-d764-4701-81d7-3ba01282a7f8
https://talktoadoctor.co.uk/profile/oneteam/
https://store.kensoft.co/user/oneteam/
https://www.mindsumo.com/user/rakesh-sharma-3d9797a1-5080-4a1a-902f-1a9a710e6ee4
https://roomstyler.com/users/oneteamapp
https://mun.tampere.fi/profiles/oneteamapp/
https://aocts.kz/user/oneteam/
https://wanelo.co/oneteamapp
https://www.bonanza.com/users/47996840/profile
https://www.allaboutjazz.com/member-rakesh-sharma
https://www.sandiegoreader.com/users/oneteamapp/
https://themehunt.com/profile/oneteamapp
https://www.silverstripe.org/ForumMemberProfile/show/63227
http://www.cplusplus.com/user/oneteam/
https://filmfreeway.com/oneteam
https://in.wantedly.com/id/oneteamapp
https://we.riseup.net/oneteamapp
https://artistecard.com/oneteamapp
https://findery.com/Oneteamapp_66568
https://nowewyrazy.uw.edu.pl/profil/oneteam
https://www.udrpsearch.com/user/oneteam
https://www.forextips.com/forums/users/oneteamapp
https://www.rifflebooks.com/profiles/205499
https://blip.fm/oneteamapp
https://www.airplane-pictures.net/photographer.php?p=158304
https://fairygodboss.com/users/profile/ucLjCpaI8B/rakesh-sharma
https://openuserjs.org/users/oneteam
https://pantip.com/profile/6355042#topics
https://band.us/band/83219879
https://blender.community/u/oneteamapp
https://linktr.ee/rrakesharmaa
person mr seo
10. marts 2021, klokken 18:56

I am impressed by the information that you have on this blog. It shows how well you understand this subject.   Visit Website

person mr seo
10. marts 2021, klokken 19:01

Cool stuff you have and you keep overhaul every one of us   Visit Website

person mr seo
10. marts 2021, klokken 19:04

It was a very good post indeed. I thoroughly enjoyed reading it in my lunch time. Will surely come and visit this blog more often. Thanks for sharing.   Visit Website

person mr seo
10. marts 2021, klokken 19:10

Took me time to read all the comments, but I really enjoyed the article. It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commenters here! It’s always nice when you can not only be informed, but also entertained!   Visit Website

person mr seo
10. marts 2021, klokken 19:15

Your music is amazing. You have some very talented artists. I wish you the best of success.   Visit Website

person mr seo
10. marts 2021, klokken 19:21

It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I've read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article. I want to read more things about it!   Visit Website

person mr seo
10. marts 2021, klokken 19:25

With so many books and articles coming up to give gateway to make-money-online field and confusing reader even more on the actual way of earning money,   Visit Website

person mr seo
10. marts 2021, klokken 19:30

This post is good enough to make somebody understand this amazing thing, and I’m sure everyone will appreciate this interesting things.   Visit Website

person mr seo
10. marts 2021, klokken 19:34

I wanted to leave a little comment to support you and wish you a good continuation. Wishing you the best of luck for all your blogging efforts.   Visit Website

person mr seo
10. marts 2021, klokken 19:40

It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I've read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article. I want to read more things about it!   Visit Website

person mr seo
10. marts 2021, klokken 19:51

I have read your excellent post. This is a great job. I have enjoyed reading your post first time. I want to say thanks for this post. Thank you...   Visit Website

person mr seo
10. marts 2021, klokken 19:54

I truly like you're composing style, incredible data, thankyou for posting.   Visit Website

person mr seo
10. marts 2021, klokken 19:57

If it's not too much trouble share more like that.   Visit Website

person mr seo
10. marts 2021, klokken 20:00

I feel really happy to have seen your webpage and look forward to so many more entertaining times reading here. Thanks once more for all the details.   Visit Website

person mr seo
10. marts 2021, klokken 20:04

Took me time to read all the comments, but I really enjoyed the article. It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commenters here! It’s always nice when you can not only be informed, but also entertained!   Visit Website

person Visit Website
10. marts 2021, klokken 20:05

If it's not too much trouble share more like that.    Visit Website

person Visit Website
10. marts 2021, klokken 20:08

I have read your excellent post. This is a great job. I have enjoyed reading your post first time. I want to say thanks for this post. Thank you...   Visit Website

person mr seo
10. marts 2021, klokken 20:10

I would like to say that this blog really convinced me to do it! Thanks, very good post.  Visit Website

person Visit Website
10. marts 2021, klokken 20:11

This post is good enough to make somebody understand this amazing thing, and I’m sure everyone will appreciate this interesting things.   Visit Website

person mr seo
10. marts 2021, klokken 20:14

Much thanks for composing such an intriguing article on this point. This has truly made me think and I plan to peruse more   Visit Website

person skyflykievua
14. marts 2021, klokken 19:56
Почти что для любой личности у современное день скачок с парашюта распологается у перечни желаний, каковы точно следует исполнить за нашу деятельность. На данный момент скачок с https://skyfly.kiev.ua/ парашютном экстриме – принимается общепринятым занятие, которое принесет радость желающим, потому Вы смело можете организовать сюрприз к персональным близких или беспричинно себе плюс увековечить данное факт в внутренней голове. Парашют предприятие Скайфлай прыжки с парашютом первый раз предоставляет услуги выполнить прыжок на крыльях только по низкой стоимости и несколькими парашютными скачка, реально для первых джамперов, подобно собственно и собственно поклонников, для каких прыжки стали регулярное пристрастие. Клуб прыжков с парашютного приспособления SkyFly организует клиентам прыжки в паре, невесомость из парашютика «крыло» либо «десантном», также на ресурсе юзер сможет оформить подарок в виде свидетельства в полет своим компанию и родных, в добавок SkyFly.Kiev.Ua вспомогательно заказать последовательную фото долгожданного дебютного прыжка. Заполняйте данные на странице и олицетворяйте в реальность определенно замечательное чувство у вашей существования!
person Raj
17. marts 2021, klokken 06:26

<a href="https://www.ipoguru.in/ipo-grey-market-premium-latest-ipo-gmp-kostak-rates/">IPO GMP</a>

<a href="https://www.ipoguru.in/ipo-grey-market-premium-latest-ipo-gmp-kostak-rates/">GMP IPO</a>

<a href="https://www.ipoguru.in/ipo-grey-market-premium-latest-ipo-gmp-kostak-rates/">IPO Grey Market Premium</a>

person Raj
17. marts 2021, klokken 06:27
person irongamers
18. marts 2021, klokken 11:30
Это — невероятно! ----- покупка аккаунтов https://irongamers.ru/
person irongamers
18. marts 2021, klokken 16:15
Бесподобная фраза, мне очень нравится :) ----- купить подписку xbox live gold https://irongamers.ru/
person kuma
22. marts 2021, klokken 04:43

Your article is very useful, the content is great, I have read a lot of articles, but for your article, it left me a deep impression, thank you for sharing. run 3

 
person Beauty
24. marts 2021, klokken 04:54

Betragtninger af en ostehaps-tumling - nu med quiz! pg slot

person Muhammad Arfan
26. marts 2021, klokken 13:20

WOW AMAZING

 

person T-Bag
31. marts 2021, klokken 14:24

Our all assignment help services do more than just producing impeccable papers. We focus on making the whole process from order to delivering task a pleasant and satisfactory experience for you. With us, you can completely rely on having a good score. Since the quality of content is great and as per the desired requirements, our clients are likely to score good marks and leave a good impression on their course instructors.

 

person WilliamDuG
1. april 2021, klokken 03:10
Всяческие задачи, стартуя с семейных разногласий Sud-Jurist.Ru также заключая важными историями из дорожными проишествиями и наследством каждый раз рассасываются с воздействием распоряжений плюс законного вовлечения. При случае, когда возникают схожие дела, также сторона вовсе не можете определиться, именно как в скором времени и законно завершить конкретный проблему, на впоможение поспешит онлайн юридическая экспертиза на веб портале консультация клиентов +по юридическим вопросам . Рабочий источник - считается пользователю индивидуальный юриспондент в реальном времени касательно каждого сомнительного вопросу, если он имеет связь с персональной проживание, брака, деятельности также важных сторон. На онлайн сайте абонент мгновенно сможет двигаться по соответственную вкладку, какова удовлетворяет его ключевое слово: наследство, авария, любовные или коммунальный споры, аренда дома или бизнес https://sud-jurist.ru зданий, подряд, права покупателей, работа по найму либо не указанные части, те что действуют у ежедневной работы. Мы сможет клиентам верно оформить документы, написать договора, иск, обращения, произвести компенсацию, правильно написать исковое заявление также всякое другое, то что сделает возможным клиенту отстоять свои основание в формальном масштабе просто совершенно у рациональный момент!
person slot online
1. april 2021, klokken 11:06

slot pg Thanks for the postสส

person slot online
1. april 2021, klokken 11:06
person slot online
1. april 2021, klokken 11:07
person slot online
1. april 2021, klokken 11:07

Thanks for the post  https://superslot.game/

person HectorAmony
2. april 2021, klokken 10:26
person DerekAleni
3. april 2021, klokken 05:32
Когда читатель определенный период планировали найти перспективную работу и стать зарабатывать приличные финансовые ресурсы, правда вовсе не могли попасть касательно курсом? Сейчас наша команда предоставляем возможность https://easytender.kz/kurs-rus/ Вам постигнуть мочь скрытого возможностей на продаж, какие стремительно быстро набирают значительность и плодят крупные деньги участникам. Под то, чтобы настроить личное деятельность эффективно также стремительно отправиться в достаточную доход специалисты привлекаем Вам попасть на проверенный курс учебы, где специалисты Изи Tender поделиться с Вами различными нюансами уловий работы у формате продажи к тому же научит грамотно осуществлять конкурсные кейсы. Собственно на нашем источнике обучение госзакупкам и тендерам презентовано основные программ, с какие участник сумеет сохранить под свои предпочтения тот, именно в каком решили формироваться. Именно на нашем обучении участник будет использовать комплексный метод от менторов, те что показали высокий уровня заработка также компетенции на успешных проектах, юридическое и техническое содействие, инжиниринг от спикеров плюс много реализованных задач, те что посодействут дебютанту получить огромных перспективы. Купить обучение по Easytender.Kz доступными ценами пользователь можете непременно в презентованному главном страничке!
person irongamersroM
4. april 2021, klokken 10:05
На мой взгляд, это интересный вопрос, буду принимать участие в обсуждении. Вместе мы сможем прийти к правильному ответу. ----- XBOX GAME PASS ULTIMATE 7 дней Region free + Продление https://irongamers.ru/
person sinbadFap
5. april 2021, klokken 00:41
Каждый внутри Вас с нетерпением ожидает в то период, когда реально будет исполнить путешествие на воде совместно с родными или командой. Добраться к Черному или же Азовскому морю на автобусе в настоящем удобстве - рабочее предложение для людей, кто с первого положения требует воспринять выходные также полностью расслабиться. Транспортная парк "Синбад" билеты на автобус до Бердянска выдвигает услуги переезда к самому морю по разумным деньги, на данного сайте пассажиры смогут самостоятельно подобрать город, где намериваются прожить красочные дни выходных. Наша компания гарантирует достаточно признанные поездки на местам https://sinbad.com.ua/ к прибережье Черного также Азовского моря с регулярным расписанием, также желающие пассажиры можете заказать экскурсионную вояж, турне, лизинг автомобиля либо временное использование на любой время с Харькова также быстро же сформировать прайс грядущей поездки по разработанном калькуляторе. Путешествия по наших автобусных салонах - гарантирует большое количество комфорта, устойчивости SinBad.Com.Ua плюс веселой знакомых под грядущих развлечений.
person povozkindrara
5. april 2021, klokken 15:57
Сервис на счет перевозке гостей по нарочно арендованном транспорте ото фирмы Повозкинь https://povozkin.ru/arenda-avtobusa разрешает осуществлять выезды в необходимые место к любом маршрут, именно сегодня пользователь можете запланировать серьезное праздник и стать уверенны у данной информации, что же мы совершенно сложностей отвезем любое количество личных гостей. Предприятие Повозкинь реализовывает туры по Москве также за городскими территорией за приемлемую цену и по комплексным содержанием непосредственно в транспорте. Преимущественно для потенциальных пользователям в нас имеется личный парка автомобилей, здесь Вы можете подобрать наилучший https://povozkin.ru/ автобус: автобусы, микроавтобусы также легковые автомобили плюс оплатить его под важную день. Мы качественно реализуем путешествие коллектива, наемных коллег, ребят, гостей, старшекурсников в всяком числе в солидных салонах авто к тому же обязательно с Povozkin.Ru лучшими инструкторами. Оформить резерв автомобиля под намеченное события реально именно к данном ресурсе, написав анкету или связавшись по наш номер мобильного!
person povozkindrara
5. april 2021, klokken 23:42
Услуги на счет перевозке людей в преднамеренно арендованном микроавтобусе от транспортной организации Повозкинь https://povozkin.ru/zakaz-avtobusa предоставляет осуществлять экспедиции у надобную город к указанном дистанцию, потому сегодня пользователь получиться включить в план крупное событие также стать уверенны в данной информации, о том что наша компания абсолютно спокойно доставим приглашенных личных гостей. Кооператив Повозкинь выполняет туры именно по окружности Москве к тому же за ее приделами в низкую прайс и по всяческими комфортом у транспорте. Исключительно под потенциальных клиентов для Вас у нас работает личный группы автомобилей, в каком пользователи можете подобрать соответствующий https://povozkin.ru/ перевоз: авто бус, микроавтобусы или легковые машину плюс заказать транспорт к важную период. наша компания высококачественно осуществим путешествие коллектива, наемных работников, школьников, родственников, выпускников у любом численности в комфортных автобусах также обязательно с Povozkin.Ru лучшими водителями. Оформить резерв транспорта под вашего события можно непосредственно на данном онлайн сайте, оставив обращение или перезвонить на наш номер мобильного!
person Jasonbic
6. april 2021, klokken 14:14
person geometry dash
13. april 2021, klokken 05:09

This is a nice article! I need to know exactly how awesome this data is in your post. It's really compelling, convincing. Your opinion is the same as my opinion on the subject. Thank you for sharing this article.

minesweeper

person mary
13. april 2021, klokken 06:38

Thanks for sharing this wonderful. Continue to share more useful and conspicuous stuff like this one. Thanks !

wuxiaworld

person Josephprots
16. april 2021, klokken 08:48
получить американский номер телефона https://continent-telecom.com/virtual-number-usa
person FasrDaw
16. april 2021, klokken 13:40
person GeorgeMig
16. april 2021, klokken 18:23
аренда парусной яхты черногория https://european-yachts.com/rent-yacht-montenegro
person GilbertMaymn
16. april 2021, klokken 23:23
стабилизатор напряжения ресанта купить в москве https://msk-stabilizator.ru/cat.php?cat=resanta
person WilliamSal
17. april 2021, klokken 13:43
person RolandMuche
18. april 2021, klokken 15:15
furosemide 40 mg http://lasixst.com/# lasix 40mg lasix tablet
person JsSquix
18. april 2021, klokken 19:30
Правильно интегрировать коммерческие -процессы для дебютной или опытной системы стоит по испытанных и функционирующих решениях, каковы https://kntrspprt.ru/ содействовали каждому фаундеру усовершенствовать действия касательно популярным департаментам по серьезном предпринимательстве. Наша команда предлагаем Вам присоединиться к практичному регулированию абсолютно всеми операциями у фирмы из скриптом популярных систем СКБ Контур, те что мы имеем возможность поставить и подключить для вашего коллектива в удобное час. Здесь на указанном магазине контур офд api, пользователь имеет возможность указать определенно желанные обслуживание под данную функционирование: финансы, документы, документация, коммуникация с сотрудниками, регистрация опта, модули для отелей к тому же жилых комплексов, расходы, проработка претендентов, комплекс защищенности любой организации, составление онлайн печатей, правовая помощь и другие услуги, какие мы интегрируем для пользователя изначально с самого старта. Новые пользователи получают постоянно отличный поддержку, расстановки касательно Kntrspprt.Ru актуального положения, бонусы также частичный неоплачиваемый внедрение надобного возможности СКБ "Контур". Пишите или оплачивайте работу СКБ Контур на нашем страничке затем проверьте, то что бизнес совместно с нашими контурами - определенно легко!
person nailmasteru
19. april 2021, klokken 23:00
person powkz
20. april 2021, klokken 13:22
person bkzkz
20. april 2021, klokken 19:28
person ThomasJoimb
23. april 2021, klokken 02:52
propecia pill: buy propecia - propecia pills tadalafil online
person JbsdDwedy
23. april 2021, klokken 11:02
canadadrugs https://onlinecanda21.com/ buy medication without an rx
person RobertCatty
26. april 2021, klokken 05:00
best ed treatment pills ed drugs - natural ed remedies best erectile dysfunction pills
person RobertCatty
26. april 2021, klokken 17:40
pills for erection erectile dysfunction medications - top erection pills best ed drug
person Jeremy
28. april 2021, klokken 21:02
психолог онлайн
person Whitney
28. april 2021, klokken 21:18
психолог онлайн
person Victorfewly
29. april 2021, klokken 06:02
online pharmacy fungal nail pharmacy drugs - best rated canadian pharmacy online pharmacy delivery usa
person GvdbHusly
29. april 2021, klokken 07:27
tadalafil prescribing information https://boxtadafil.com/ buy cipla tadalafil
person Victorfewly
29. april 2021, klokken 18:52
canada online pharmacy no prescription erectile dysfunction pills - canadian drugs pharmacy top online pharmacy 247
person DalVodia
30. april 2021, klokken 20:13
Мне нравится эта идея, я полностью с Вами согласен. ---- оборудование для нанесения пвх выгон ---- большая мужская одежда Это розыгрыш? ---- дом сочи Сердечное Вам спасибо за Вашу помощь. ---- аккумуляторные карманные фонари Вы абсолютно правы. В этом что-то есть и я думаю, что это отличная идея. ---- кучугуры отдых 2021 цены на берегу Это мне не нравится. ---- дизайн интерьера сочи цены Кроме шуток! ---- снюс вред Абсолютно с Вами согласен. В этом что-то есть и это хорошая идея. Готов Вас поддержать. ---- заказать суши на дом КЛЬОВО))))))) ---- купить Instagram Поздравляю, отличная мысль ---- резидент играть бесплатно
person Mickeyjoync
3. maj 2021, klokken 09:31
жыр супер ---- https://eandc.ru/catalog/index.php?SECTION_ID=188 Я конечно, прошу прощения, есть предложение пойти по другому пути. ---- керамічні обігрівачі Спасибо за помощь в этом вопросе. ---- медицинские брюки мужские купить просто улет ---- wordpress создать хостинг Раз можна подзибать ---- rifar цены Автору респект и огрромное спасибо!!! ---- book of ra deluxe играть бесплатно Стильная вещь ---- играть обезьянки вулкан без регистрации автоматы Да, действительно. И я с этим столкнулся. Давайте обсудим этот вопрос. ---- игровые автоматы клубнички играть бесплатно Вы не правы. Предлагаю это обсудить. ---- https://lolz.guru/threads/2473350/ Я считаю, что Вас ввели в заблуждение. ---- аккаунт wot с почтой без привязки
person JebgDwedy
4. maj 2021, klokken 04:39
erectile dysfunction pills https://pharmacylo.com/ most reliable canadian pharmacies
person Hakiz
5. maj 2021, klokken 03:03
Это сообщение, бесподобно ))), мне нравится :) ---- купить аккаунты вконтакте Да, действительно. Я согласен со всем выше сказанным. Давайте обсудим этот вопрос. ---- скупка iphone xr Действительно и как я раньше не догадался ---- казино украина играть Предлагаю Вам посетить сайт, на котором есть много статей по этому вопросу. ---- игровая обезьянка бесплатно Я считаю, что Вы ошибаетесь. Давайте обсудим это. ---- https://lolz.guru/threads/2079141/ По моему мнению Вы допускаете ошибку. Могу отстоять свою позицию. Пишите мне в PM, обсудим. ---- smm panel service provider Посмотреть можно! ---- инстаграм накрутка подписчиков просмотров Это ему даром не пройдет. ---- купить универсальные стеллажи Браво, вы не ошиблись :) ---- lucky charms В этом что-то есть и мне нравится эта идея, я полностью с Вами согласен. ---- играющие игровые автоматы без регистрации и бесплатно
person seidozy
10. maj 2021, klokken 08:48
person irongamers
10. maj 2021, klokken 13:00
Игровая магазин игровых приложений Айрон Games - данное среда, где всякий пользователь сумеет легко обозначить обязательный кабинет с играми Иксбокс, созвониться с обратной стороной затем в скором времени оплатить игру Иксбокс, что даст ему достаточно удовольствия и веселья с процесса игрового акаунта для Xbox. Данная площадка Iron Games магазин аккаунтов xbox разрешает покупателям запросто найти захватывающую разработку с Икс бокс также вовсе без проблем подобрать учетной записи под гейм, напрямую у продающего лица. Формат пользования цыфрового маркет плейса абсолютно незамысловатый - только то, что же Вам необходимо это реализовать беглую фиксацию, потом обозначить игру соответственно внести деньги приспособленным способом. После того как только лишь юзер совершит платеж, в кабинет скидывается ссылка для загрузку приобретенного игры. Именно на указанной https://irongamers.ru/sale/keys/22229 торговой платформе цифровых кабинетов Xbox пользователь имеет возможность купить игру либо аккаунт по очень низкими ценнику, до того же же всегда приобретать скидки на новые приложений. Скачивайте вполне новые IronGamers.ru игры с Иксбокс текущего месяца затем реализуйте приобретения на едином проверенном месте Iron Games.
person Pnog
12. maj 2021, klokken 15:46
Присматривать за различными процессом с высоты небесным перелета всегда увлекательно, собственно этому можно увидеть крупный величину эпизода также окружающую восхищение, этот выбор как правило приклагается именно для снимания не только лишь концертов, однако еще маркетинговых-продвижений, их можно запускать для интернет-источниках выбранной организации. Оплата профессиональной специалистов для аэросъемки обеспечит бизнесу качественное публичное рост, что сможет вовлечь новую аудиторию плюс заказчиков. Команда Квадрокопчик https://kvadrokopchik.ru/offer/promyshlennaya-aerosemka/ занимается в кадровой съемке фотопланов и клипы, и разрабатывает целый сочетание работ по аэросъемке плюс нарезку клипа всякого формата: съемка бракосочетания, коротнометражки, пиар, торгового завода, застроенной участка, вечеринок, имущества и других типы видеосъемки. На данном веб-страничке посетитель имеет возможность запросто заказать аэросъемку для марку также персонального мероприятия за низкие прайс, к тому же обозреть все отснятые реализованные ролики с квадрокоптера на съемке с воздуха плюс почитать практическую информацию об свойств указанного типа рекламы.
person rueraru
15. maj 2021, klokken 03:04
 Суперприколы, каковы причиняют натуральный хохот любого посетителя фигурирует на нашем развлекательном источнике
person LebnDwedy
16. maj 2021, klokken 10:36
Tadora https://xlnpharmacy.com/ best canadian pharmacy

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive vist.Husk at klikke af her: *Til toppen