andersbp.dk

Visninger: 3644 | Retur til forsiden


Spansk, vulkaner, Mädels og ruiner


Skrevet af Anders, 16. februar 2009, klokken 23:46 Emne: Rejse

Puha, nu er endnu en af de virkelig spændende uger gået. Beklageligvis bliver dette indlæg alt for langt, men det må I finde jer i! Først kan jeg med stolthed i stemmen fortælle, at jeg nu kan tale spansk (yeah right...). Nej, mine 20 timers spanskundervisning hos Fredy var bestemt givet godt ud, men man kan naturligt nok kun lige nå at snuse til sproget. Der er dog i mine ører så mange paralleller til andre europæiske sprog, at man faktisk har en okay mulighed for at følge med i en samtale. Det er bare knap så fedt, når det eneste, man selv kan byde ind med, er: "Jeg er sulten, og jeg fryser. Hvor bor du? Pigerne er lækre!". Men stille og roligt kommer gloserne dog til mig...

Men okay, det var bestemt pengene og tiden værd. Skolen arrangerede desuden også en del udflugter i ugens løb, blandt andet til en kaffeplantage for foden af en vulkan (hvor vi fik lov til at prøve det nærmest trøstesløse arbejde at plukke kaffebønner til gud ved hvor få øre i timen) med en stejl og støvet gåtur på 3 timer ganske gratis inkluderet i prisen, samt en rundtur i Antiguas gader med besøg på diverse turistrelaterede steder og værtshuse. Altsammen rigtig fint, inspirerende og lærerigt. Specielt turen ud til kaffebonden gav for mig et bedre kig ind bag Antiguas vestlige facade, og vi fik et indblik i et rigtigt landsbysamfund, der desværre ikke så særlig velhavende ud.

Denne uges højdepunkt var dog weekendens tur til Río Dulce, Livingston og Tikal. Det var en rigtig turist-tur, hvor jeg var afsted sammen med tre tyske piger, en østrigsk pige, en amerikansk og en italiensk fyr. En meget blandet forsamling, nok desværre mest kendetegnet ved de tyske piger, der virkede lidt som om, de var kommer direkte fra fashionable familier (uden at være det) og havnet et sted, som de bestemt ikke var tilfredse med. Alt var galt: ondt i hovedet, trænger til et bad, ulækre toiletter, gider ikke gå længere, konstant sult, kunne ikke blive færdige om morgenen, alt for meget bagage og så videre og så videre... De var dog allesammen rigtig søde, og nogle havde den her herlige accent: "Dos geht net. Er isja zu süssle!"

Byen Río Dulce ligger ved floden af samme navn og var basis for vores bådtur til byen Livingston, ved Río Dulces udmunding i det caribiske hav. Begge byer var efter min mening ikke værd at bruge tid på at beskrive, men bådturen på ca. to timer var derimod fantastisk flot. For det første var dyrelivet særdeles inspirerende, men mest var selvfølgelig omgivelserne: forestil jer en 80 meter høj flodbred på hver side, hvor der gror store træer opad hele vejen. Det var utrolig smukt, og lokalbefolkningen var ligeledes med til at give det der ekstra kulturelle pift; at se små fiskerkajakker hive enorme fisk op med hånden, koner der vaskede tøj i floden, etc. På vejen var vi også et smut inde for at gå tur i nogle drypstenshuler i junglen.

I Livingston var der som sagt ikke meget at komme efter. Dog var det interessant at se, at folk her var mere af afrikansk afstamning end latinamerikansk. Det helt store hit var dog turen op af en lille brusende flod, til fods krydsende vandfald og glatte sten i omgivelser som taget ud af en film. Lige indtil en gren besluttede sig for at slå sig ned en halv centimeter oppe i min hæl. Der stoppede den tur så. Det kunne den altså ikke være bekendt...

Tikal var sidste stop på turen og er som bekendt et af mayaernes helt store bygningskomplekser. Det var ubeskrivelig flot og velbevaret og utroligt at tænke på, at man kunne opføre sådanne bygningsværker for godt 3000 år siden. Det var som at vade rundt i filmen Apocalypto og vores kompetente guide gjorde turen til en usandsynlig god oplevelse for os allesammen. Eneste minus var den nærmest ulidelige varme, men det var nu meget godt som supplement til Antiguas mere moderate temperaturer.

Nu tager vi os så lige en stilledag i Antigua og rydder op i 2-300 billeder, inden vi enten tager et par dage til Lago de Atitlán eller flytter teltpælene til Chimaltenango i et par uger.

Hygge og masser af varme herfra!

KH
AndersKommentarer (28)

person Sus
17. februar 2009, klokken 00:06
Sikke dog en dum gren! Jeg er glad for at du er tilbage i sikre Antigua hos mig. Glaeder mig til vores nye eventyr!
Moes
person mor
17. februar 2009, klokken 16:37
Hvor er det godt, at du har Susanne til at tage sig lidt af dig, når du sådan går og kommer til skade! Far og jeg er tilbage i Bredebro efter de første små 14 dage i Kbh. Karens døre er omsider blevet hvide, alle hendes vindueshasper er rengjort for maling, der er hængt glashylder op i badeværelset, og Andrea og jeg har fået et indgående kendskab til Frederiksberg og Valby. Nu skal der males herhjemme, vaskes tøj og laves mad, så vi kan blive klar til at modtage dig og hjælpe dig lidt med det huslige, når du kommer hjem! Nyd endelig varmen, mens du kan, for her er bare hundekoldt. Håber, du oplever en masse spændende ting i de sidste 14 dage også! Mange hilsner til både dig og Sus fra far og mig.
person Karen
19. februar 2009, klokken 17:48
Gren eller ej....lyder som en fantastisk tur :-) De er vildt imponerende maya ruinerne! Kan læse du allerede er godt opdateret vedr. fremskridtene i min lejlighed - super dejligt med al den hjælp. Har ikke de store nyheder herfra (ikke en gang nogen pinlige episoder, score historier eller DSB fadæser....halv kedelig uge må man sige). Sidder på arbejdet og har totalt "brain freeze" (igen - suk!)over den artikel, som jeg forlængst skulle have haft færdig, men har udsigt til middag på Restaurant Kvægtorvet her i Odense i aften sammen med professoren og nogle norske ph.d.-studerende så det redder jo dagen ;-)
Nå, nu vil jeg sidde og være lidt misundelig på, at dig og Sus sidder og nyder det under varmere himmelstrøg (jep, det er STADIG pisse koldt her) - glæder mig til at høre mere fra jeres tur, knus til jer begge to,
kh Karen
PS. Vi kan jo tage en samtale på spansk når du kommer hjem - det kunne blive pænt underholdende tror jeg!
person Jette Rontini
22. februar 2009, klokken 17:33
Hej Anders
det er bare for fedt at læse om din/jeres fantastiske rejse. Du beskriver tingene ret så levende så man længes efter næste skriv. Det er godt gået med det spanskkursus. Jeg håber, din fod har det bedre - grene kan man sgu ikke stole på! Hav det nu pænt, hils Susanne. Stort knus til jer begge. Jette
person Plaquenil
25. september 2021, klokken 13:45
Kamagra Regime
person sultemn
25. september 2021, klokken 04:43
http://buyzithromaxinf.com/ - Zithromax
person Vorafrefs
24. september 2021, klokken 07:09
person priligy prescription
24. september 2021, klokken 03:02
Amoxicillin Restrictions
person ucssingapore
22. september 2021, klokken 14:33

 

We are specialized in Hard disk Destroy, Computers, Laptops and Server Sale and repair. Best Laptop sales shop in online

person Argurgy
18. september 2021, klokken 11:14
person Gymnamamn
18. september 2021, klokken 21:01
https://buylasixshop.com/ - furosemide for dogs dosage
person Erromsrag
15. september 2021, klokken 08:25
http://buyplaquenilcv.com/ - plaquenil and sun
person Adorbadaw
12. september 2021, klokken 12:13
person bioroth
10. september 2021, klokken 14:52
http://buypropeciaon.com/ - Propecia
person emaipsy
9. september 2021, klokken 15:37
person strobelamy
6. september 2021, klokken 10:18

I feel really happy to have seen your webpage and look forward to so many more entertaining times reading here. I am also Instantly amazed by all the useful information that is on it. After reading a couple of the articles on your website these few days, and I truly like your style of blogging. I tag it to my favorites internet site list and will be checking back soon. Please check out my website also and let me know what you think. Great post, just what I was looking for and I am looking forward to reading your other posts soon!Refer here

person Bentan
5. september 2021, klokken 10:11
person Tamilsan
5. september 2021, klokken 10:16

You have done a wonderful job. This word is very useful and informative. The way you have written this is commendable. I don't have any two , say. Can you tell how did you do this? Thank you very much for the post.
sports If you like the then website you can visit my

person Pacquiao vs Ugas Live
19. august 2021, klokken 10:56

Here you get updates about Pacquiao vs Ugas Live Stream, Time, Date, Fight card, Start time and how to watch online info.

person Pacquiao vs Ugas Live
19. august 2021, klokken 10:57

Here you get updates about Pacquiao vs Ugas Live Stream, Time, Date, Fight card, Start time and how to watch online info.

person Pacquiao vs Ugas Live
19. august 2021, klokken 10:51

It’s great news for us that Pacquiao vs Ugas Live boxing match in jeopardy now that Paradigm

Sports Management. Manny Pacquiao, the former eight-division world champion and member of

the International Boxing Hall of Fame will be facing off against Yordenis Ugás in a

welterweight boxing match. They are set to face each other on August 21st at T Mobile

Arena in Las Vegas. This is going to be an exciting event that you don’t want to miss!

person Pacquiao vs Ugas Live
19. august 2021, klokken 10:50

It’s great news for us that Pacquiao vs Ugas Live boxing match in jeopardy now that Paradigm

Sports Management. Manny Pacquiao, the former eight-division world champion and member of

the International Boxing Hall of Fame will be facing off against Yordenis Ugás in a

welterweight boxing match. They are set to face each other on August 21st at T Mobile

Arena in Las Vegas. This is going to be an exciting event that you don’t want to miss!

person miklas
17. august 2021, klokken 11:20

Thank you very much for sharing such a useful information. I will definitely share this with others.

flip coin

person watch latest hd video
12. juli 2021, klokken 12:45

watch latest hd video ofsll type

angela white lesbian anal and more yamyhub

person 789betting
12. juli 2021, klokken 08:30

I have come to your website There are very good articles, very useful content. Thank you for sharing information on my website.   https://www.789bet.live/

person nikao
29. juni 2021, klokken 05:00

Your article is very useful, the content is great, I have read a lot of articles, but for your article, it left me a deep impression, thank you for sharing. candy crush soda

 
person selenakale
9. juni 2021, klokken 04:53

Google maps are the smartest and the best app today to driving directions.


Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive vist.Husk at klikke af her: *Til toppen